lunes, 5 de marzo de 2012

Activitat 7 - Claudia Baurier, Alexia Verdaguer

1. A partir de la lectura de l’article “Els reptes de la Llarga Cua: quan les notícies sensibles són eternes”:



- Comenteu el tema principal que tracta l’article

L’article fa al.lusió a la nova problemàtica que es planteja amb l’aparició d’informació tant pública com privada a la xarxa, segons quina informació és revelada, es pot arribar a entendre com una violació de la vida privada.



-Penseu que en algún cas concret un diari digital hauria de retirar una noticia ja publicada a petició d’un ciutadà?

No penso que cap diari digital hagi de retirar una noticia que ja hagi sigut publicada, a no ser que l’article difami o divulgui informació errònia. En tot cas, el millor seria que el diari demanés perdó per l’article publicat anteriorment, com es fa en els diaris impresos, seria una opció per evitar un conflicte en quant a la transparència de la premsa.


2. Triar un dels següents diaris: La Vanguardia, El Periódico, Ara, Sport, El Mundo Deportivo.


La Vanguardia


- Localitzeu la informació sobre les polítiques de privacitat, indiqueu si els mitjans en tenen, i l’ús que poden fer de les dades recopilades dels seus usuaris.


 En compliment del que disposa la Llei Orgànica 15/99 del 13 de desembre de 1999 sobre Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'usuari registrat a lavanguardia.com pot en tot moment consultar, accedir, rectificar, cancel·lar i oposar-se a que les seves dades siguin tractades en els termes previstos per LaVanguardia.com.
Un usuari registrat de LaVanguardia.com pot accedir, rectificar, cancel·lar o oposar-se a que les seves dades siguin tractades per lavanguardia.com, mitjançant dues opcions:
 

- Accedint al compte d'usuari i activant qualsevol dels apartats: “El meu perfil”, “Els meus butlletins”, “Donar-me de baixa”, etc. Així l’usuari podrà anul·lar o modificar les característiques de les seves preferències personals
 

- Enviant la seva petició al servei d'Atenció al Lector i detallant les instruccions dels canvis sol · licitats des d'aquest formulari.

No hay comentarios:

Publicar un comentario