miércoles, 21 de marzo de 2012

Activitat 6 - Marta Diego



Exercici individual
Anàlisi de la utilització de la documentació en comunicació

Comentari d’una lectura sobre la utilització de la documentació en comunicació.

Cuadra Colmenares, Elena de la (2002). “Documentación en Cuéntame”. Cuadernos de documentación multimedia, n. 12
(principalment les tres primeres pàgines)


1.Fer un resum de les idees principals tractades a l’article.

La sèrie ‘’Cuéntame’’ és una producció de les productores Cartel i Grupo Ganga, nascuda el dia 13 de setembre del 2001. La sèries es desenvolupa al voltant dels Alcàntara , una família de classe mitja d’un barri de les afores de Madrid.

Per poder dur a terme la sèrie va ser necessari cercar informació de tot tipus sobre l’època en la que es desenvolupa la història. L’equip de documentació va cercar informació a llibre, diaris i, sobretot, van recopilar informació audiovisual amb tres missions fonamentals: trobar, gestionar i donar sortida a la documentació procedent de televisió, ràdio i publicitat.

TVE és la principal font d'imatges. En ocasions els documentadors recorren també a productores i filmoteques estrangeres quan les imatges que necessitem no es troben allí o han estat ja difoses a l'excés per la casa.          


2. Fer una valoració personal. A partir de la lectura de l’article i del material vist a classe: quina és la teva opinió sobre el paper de la documentació en la comunicació, i en concret, en el cas analitzat a l’article (publicitat; periodisme; cinema i televisió).


No hay comentarios:

Publicar un comentario