domingo, 4 de marzo de 2012

Activitat 7 - Marta Diego, Cristina Belmonte


1. A partir de la lectura de l’article “Els reptes de la Llarga Cua: quan les notícies sensibles són eternes”:

- Comenteu el tema principal que tracta l’article

L’article tracta l’actual problemàtica d’internet en què tota la informació d’una persona es veu reflectida en la web, sigui certa, falsa o es cregués erròniament oblidada.


- Penseu que en algun cas concret un diari digital hauria de retirar una notícia ja publicada a petició d’un ciutadà?
- Si penseu que sí, poseu algun exemple

No s’haurien de retirar noticies dels diaris digitals perquè seria com suprimir diaris en paper o robar llibres d’una biblioteca, com comenta l’article. El que s’hauria de fer és verificar abans de penjar cap noticia al web que aquella informació és fiable i no agredeix a la integritat de les persones.


2. Triar un dels següents diaris: La Vanguardia, El Periódico, Ara, Sport, El Mundo Deportivo.
- Localitzeu la informació sobre les polítiques de privacitat, indiqueu si els mitjans en tenen, i l’ús que poden fer de les dades recopilades dels seus usuaris. 

Política de privacitat

Garantia de protecció de dades personals


En compliment del que es disposa en la Llei Orgànica 15/99 del 13 de desembre de 1999 sobre Protecció de Dades de Caràcter Personal (d'ara endavant, *LOPD), l'usuari registrat en lavanguardia.es pugues en tot moment consultar, accedir, rectificar, cancel·lar i oposar-se al fet que les seves dades siguin tractades en els termes previstos per La Vanguardia.és, dirigint-se a *LVE “La Vanguardia Edicions SL” en les oficines d'Av. Diagonal 477 3 planta 08036 Barcelona, o accedint a aquesta pàgina en els termes previstos en la referida Llei i altres normes que la desenvolupen, així com en el que es disposa en la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i del Comerç Electrònic (llei 34/2002 d'11 de juliol).

Dret a cancel·lar dades


Com a usuari registrat de La Vanguardia.és vostè té dret a accedir, rectificar, cancel·lar o oposar-se al fet que les seves dades siguin tractades per lavanguardia.es, mitjançant qualsevol d'aquestes opcions:

Accedint al seu compte d'usuari i activant qualsevol dels apartats: El meu perfil, Els meus butlletins, Donar-me de baixa, etc. Així podrà anul·lar o modificar les característiques de les seves preferències personals

Enviant la seva petició al servei d'Atenció al Lector i detallant les instruccions dels canvis sol·licitats des d'aquest formulari.

No hay comentarios:

Publicar un comentario