martes, 14 de febrero de 2012

Activitat 1 - Alexia Verdaguer, Claudia Baurier



1. Posa un exemple de permanència de la tradició oral en l’actualitat i justifica la teva elecció
Quan sentim a parlar de permanència de tradició oral, el primer concepte que ens vé al cap és la tradició de la música. Sigui quina sigui la cultura, arreu del planeta, la música, lligada desde els seus principis a la poesia i la dansa, ha sorgit de forma totalment natural. El més maco d’aquesta tradició és la seva evolució, sempre ha existit, ha sigut la mare de la creativitat, seria impossible imaginar un món sense ritme. Cada època va lligada a una tendència i un estil melòdics. Hem escullit aquest tema per que desde els inicis de l’humanitat fins ara hi ha hagut i segueix havent una tradició oral, en viu, al cap i a la fi, els concerts en directe contemporànis són els descendents, en certa manera, dels tambors que van despertar fa centenars de segles la curiositat per la creació musical.

2. Fes una breu explicació (pròpia, no copiada) dels següents conceptes. Pots donar la teva opinió:


“nadius digitals”: Fills de l’era digital. Nens que neixen un cop ja s’ha introduït la tecnologia i que podríem dir que s’eduquen amb ella. Gràcies a la interacció que tenen amb a tecnologia des de ben petits, tenen una major facilitat en usar-la i en comprendre els seus conceptes.


“inmigrants digitals”Persona que va néixer abans de l’existència de la tecnologia digital però que s’hi va adaptar i la va adoptar posteriorment.


“web relacional” i quins són els seus aspectes clau: Pàgina web que dona l'oportunitat de compartir informació contextualitzada, no només dades, ofereix la forma d'interpretar una realitat desde diferents punts de vista. El concepte bàsic romàn en el fet de compartir informació a la xarxa però de manera bidireccional, on tots podem transmetre un punt de vista.



3.Fes una relació dels productes o serveis de la Web social dels quals siguis un usuari actiu (és a dir, dels que tinguis obert un perfil) i una altra relació dels que coneguis o hagis vist algun cop, encara que no siguis un usuari actiu. Pots agafar com a referent la relació d’eines de la web social dels apunts.

Claudia Baurier
Sóc usuària activa de facebook i twitter i conec però no sóc usuària de tuenti.


Alexia Verdaguer
Sóc usuària activa de facebook, twitter, gmail, hotmail, linkedIn, youtube, blogger i conèc però no sóc usuària de tuenti i flickr.

No hay comentarios:

Publicar un comentario